Waterkunstwerk Matilo Leiden

 

De Leidse beeldend kunstenaars Diana Lepelaar uit de wijk Roomburg en Ludy Feyen uit de wijk Meerburg hebben in 2010 het initiatief genomen tot het realiseren van de ecologische kunstproject ‘Waterkunstwerk’ in archeologisch park Matilo in Leiden.

Na drie jaar van voorbereiden is het Waterkunstwerk er in 2013 dan echt van gekomen! Het is een ontmoetingsplek tussen de buurttuintjes in, waar mensen kunnen komen genieten van stromend water, van het groen en van elkaar.

Na de lange voorbereidingstijd van overleg, ontwerp-ateliers, bestek-tekeningen, bouwvergunning en de uitvoering door een breed kunstenaarsteam (Paul van Panhuys, Paul Bouter, Jan Kleingeld e.a) kan het Waterkunstwerk geopend worden. Met jongeren en bewoners is door middel van interviews door verhalenvertelster Janine Vermeulen, de ‘Mythe van Matilo’ samengesteld.

Leerlingen van de brede school de Arcade hebben kleibeeldjes gemaakt die in de ecologische muur geplaatst worden. Buurtbewoners zijn betrokken bij het ontwerp, de uitvoering en bij het onderhoud.

 

Zie ook www.historischetuinenmatilo.nl